El centre

El centre

El treball a terra

Una de les parts principals d'una sessió d'equinoteràpia, es el treball a terra. Comença anant a recollir les egües de terapia, vegades anem a camp (el seu hàbitat natural) i que es a pocs metres del lloc on treballem i on elles ens veuen a nosaltres tant si treballen com si pasturen, això fa que traslladar-les d'un lloc a l'altre no causi cap mena d'estres i es trobin òptimament tant física com psicològicament per treballa amb els nois.
Quan entrem al camp ho fem amb respecte i cautela, som a casa seva i com a convidats en el seu espai, ens han d’autoritzar a fer-ho poc a poc per no veurens com a invasius ni amenaçadors. N'hi ha que ens miren, altres venen a veure qui som i que volem, les saludem les toquem totes elles formen part del procés i interactuem em elles a mesura que apareixen en el nostre camí.
Un cop les hem posant la morralla anem tots junts cap a la pista de treball, allà es fa alguna volta de reconeixement a la pista i s'explica que hem muntati quines activitats farem.
L'hora que més els agrada es la higiene, la rasqueta, els raspall, la pinta i de tant en tant massatge amb els dits, o amb els rodets de fer-ne.
Les egües es relaxen i es preparen per ser muntades.



El treball a terra i la preparació a més de ser un bon moment d'interacció entre les egües i els joves, ho es també de relax, de tenir cura, de veure com estan i com ho expressa amb la seva postura corporal l'animal.
Un bon treball a terra assegura un molt bon resultat de la sessió, ja que a part de la destresa, els exercicis físics, els jocs, el contacte físic, el tenir cura, netejar i raspallar a les egües facilita la comunicació, expressió i contribueix a tenir una bona entesa entre l'egüa i el genet.


En Ricard, en Joan amb en Sergi i la Mònica, L'Arnau, La Brugues i en Marcel ben satisfet amb la feina feta

2 comentaris:

Rachel ha dit...

mmm...La Neu amb mi no deu està gaire contenta en aquest sentit...ja fa dies q ni la respallo ni res... pobreta!

carla ha dit...

La setmana que ve no te'n salves!! jejeje a les 7h et trucaré per fer-te de despertador!!! una abraçadaa