El centre

El centre

Mi nombre es Kimbo



KIMBO és un nen africà que com uns altres 30 milions de nens cada any, té xarampió perquè no té accés als 0,40 € que costa una vacuna contra aquesta malaltia mortal.
KIMBO representa els 22.000 nens menors de cinc anys que cada dia moren per causes prevenibles.
KIMBO també és un dels protagonistes de la campanya que UNICEF ha llançat aquest mes de novembre i que lluita a favor de la supervivència infantil.
A aquesta lluita està convidada tota la societat, i el primer en sumar-se ha estat Pau Gasol que ha decidit canviar el seu nom pel de KIMBO.
A la campanya, Gasol, ambaixador d'UNICEF des de 2003, fa una crida perquè qualsevol que vulgui canviï el seu nom. Fer-ho és molt senzill: accedint a http://kimbo.unicef.es es pot visionar la campanya protagonitzada per Gasol i KIMBO, i conèixer la seva història. Per col·laborar a la campanya, cada un pot descarregar la seva fotografia mostrant el seu canvi de nom pel de KIMBO. Un exercici d'empatia que té per objectiu lluitar contra la mortalitat infantil.


La col·laboració de Pau Gasol amb UNICEF no és aïllada. El jugador de la NBA ha participat en diferents campanyes i accions en defensa dels drets de l’infant de la mà d'UNICEF. I aquest estiu, Gasol ha conegut els projectes d'UNICEF a Etiòpia, als que ha decidit vincular-se de forma personal i participant en projecte que porta el seu nom: "El projecte de Pau". Es tracta d'un documental, difós per la Sexta, on es relaten els detalls del projecte.
L'acció d'UNICEF a Etiòpia pretén arribar als nens en situació més vulnerable: orfes, discapacitats o que viuen en zones rurals, treballant com a pastors i sense accés al seu dret a l'educació i als serveis bàsics més elementals, com a nutrició o sanejaments adequats. Pau Gasol s'ha unit a aquesta lluita contribuint a la iniciativa Schools for Africa (Escoles per a l'Àfrica), al programa de prevenció de la desnutrició i a la promoció dels drets de nens amb discapacitats.
A Etiòpia hi ha àrees en les quals la taxa d'escolarització amb prou feines arriba al 20% dels nens en edat escolar. El suport de Pau Gasol a Escoles per a l'Àfrica es materialitzarà en la construcció i posada en marxa de set escoles per a uns mil nens en situació vulnerable: que viuen en pobresa extrema, en comunitats remotes i aïllades o que són nòmades. Poder anar a l'escola significa per a aquests nens, tenir l'oportunitat d'un futur diferent i, per a les seves comunitats, significa tenir oportunitats de desenvolupament. El projecte inclou la construcció de les escoles, la formació de mestres, el mobiliari de les aules, el material escolar, l'abastament|proveïment d'aigua i la instal·lació de latrines.