El centre

El centre

L'unicorn de porcellana




En un temps no massa llunyà un dirigent alemany, va mal interpretà les Lleis Divines i ell es va coronar com a una mena de déu a la terra. Tenia el poder de decidir qui podia viure i morir. Al poble jueu considerat per ell una raça inferior va condemnar-lo a ser exterminat.
Els obligaven a anar identificats, marcaven les seves cases i tenien a portar-ho a la roba per ser reconeguts en tot moment. El símbol identificatiu era l'estrella de 6 puntes l'estrella de David. Més tard aquesta mateixa estrella en el 1948 va passar a ser l'emblema de l'estat d'Israel.
L'unicorn de porcellana es un exemple com moltes altres histories d'amor i supervivència. que s'han anat coneixen o d'altres que mai es sabran. Una bella historia d'amor d'un noi que a pesar de tot el que l'havien ensenyat i instruït, va desobeïr i seguir l'impuls del deu cor. Amb el seu silènci salvà la nena jueva espantada, sola, amagada, condemnada a morir.
Nosaltres quan patim, alguna cosa trastorna la nostra existència, ens fa mal, el nostre "cor" o el nostre "unicorn" es trenca en mil trossos, només l'amor i el temps son capaços de tornar-lo a reconstruir . Si estem disposats a obrir el nostre cor sempre hi haurà algu que ens ajudarà a refer-lo i mes bell que mai l'unicorn tornarà a resplendir.


Gràcies a L'Ines que m'ha enviat aquest video que ha inspirat aquestes paraules.