El centre

El centre

Els cavalls i el vincle segur

Aquests dies a Barcelona fent la formació a Stephan Hausner,  de salud sistémica, una de les participants va preguntar si els animals formen part de la constel·lacio familiar de la familia en que viuen.  Sens cap mena de dubte en Hausner va contestar i sovint encarnen a persones excluides.


Això em va fer pensar en quina és la relació mes enllà de l'evident quan fem teràpies amb cavalls?  Allà es veu i es viuen moments intensos de connexió, d'alegria de reconeixement de complicitat; penso que en aquell moment mentre fem teràpia el cavall, el nen i nosaltres passem a formar part del sistema familiar i per això sovint vivim "instants màgics",  sorgeixen emocions ens traslladem més enllà de l'espai temps, superant reptes, deixant les pors i els condicionaments a un costat vivin i gaudint plenament d'aquell moment, instant present.





Cada cop estic més convençuda de que els animals i els cavalls en particular ens permeten aquesta obertura sabent que ho fem en un vincle segur, ens accepten tal i com som i son capaços de rescatar el millor de cadasqu de nosaltres i deixar-lo sortir.